021-83315

تلاش برای ساخت اولین گلخانه هوشمند/مقدماتی برای ژن‌درمانی

معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: در جهاددانشگاهی بر روی تولید پایه گیاهان زینتی با ارزش افزوده بالا که در حال حاضر به واردات آن نیازمند هستیم، کار شده است. ما قصد داریم که اولین گلخانه هوشمند را بسازیم.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا بیدخوری در "آیین بهره‌برداری فاز صنعتی قارچ ارینجی" در سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در خصوص فعالیت‌های فناورانه جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: چرخه فناوری مراحل مختلفی دارد که کشور در برخی مراحل قوی و در برخی نوپا است.

وی با بیان اینکه ما سهم علمی بالایی داریم، عنوان کرد: ما به مراکز تحقیقاتی وابسته به صنعت و درنهایت بنگاه‌های اقتصادی ریسک‌پذیر نیاز داریم. جهاد دانشگاهی از ابتدای تحقیقات کاربردی تا کمی بعد از تحقیقات توسعه‌ای و کمک و ورود به بنگاه‌های اقتصادی برای توسعه تکنولوژی چنین جایگاهی دارد.

بیدخوری افزود: ما در جهاددانشگاهی زمانی که می‌خواهیم در یک زمینه پژوهش کنیم، نیاز است که نیروی انسانی، منابع ملی و ساختار ایجاد کنیم که در نهایت به دانش فنی ختم می‌شود. ما مسیری برای تجاری سازی آن‌ها داریم و  در بحث توسعه ساختار و انتشار دانش به منابع جهاددانشگاهی و دفتر مرکزی متکی هستیم که اقتصاد خود را باید از آن‌ها تامین کنیم.

معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ما با مراکز علمی-‌فناوری در ارتباط هستیم، تصریح کرد: ارتباط ما به این شکل است که تلاش می‌کنیم تا از آن‌ها دانش بگیریم و تا جایی که در کشور دانش وجود داشته باشد، سراغ تولید نمی‌رویم و تنها خلاها را پر می‌کنیم و تداخل خود را با دانشگاه‌ها به حداقل می‌رسانیم. در ادامه مسیر به بخش خصوصی اتکا داریم و تلاش داریم تا بخش خصوصی به هر شکلی حضور داشته باشد. سیاست جهاد این نیست که تولید را به تنهایی انجام دهد.

وی ادامه داد: ما پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، مرکز تحقیقات عفونت‌های منتقله از خون، مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی و بازساختی و گروه پژوهشی مواد نوین را داریم و با استانداری نیز در ارتباط هستیم.

بیدخوری بیان کرد: در حوزه علوم انسانی نیز پژوهشکده گردشگری قابل اشاره است و در مجموع در حوزه علوم انسانی بیش از ۴۰۰ طرح خاتمه‌یافته را در کل این سه دهه داریم. در حوزه پژوهشکده گردشگری رویکردی فناورانه به بحث گردشگری وجود دارد که توانستند ارتباط مستقیم خود با مردم را تطبیق دهند.

معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ارتباط زیادی نیز با مراکز بین‌المللی داریم که به ارتباطی دو طرفه تبدیل شده است. با مراکز علمی کشورهای مسلمان همسایه نیز در ارتباط هستیم.

وی با بیان اینکه شرکت افزونه یک شرکت دانش بنیان و حاصل تلاش در پژوهشکده علوم فناوری موادغذایی است، عنوان کرد: این شرکت تولیدکننده رنگ‌های خوراکی برای اولین بار در ایران است. در حوزه فنی و مهندسی نیز فوم‌های آلمینیومی سلول بسته را داریم که جهاددانشگاهی حدود یک دهه پیش به این بحث ورود پیدا کرد. در حوزه زیست پزشکی نیز فعالیت‌های زیادی انجام شده است.

بیدخوری اضافه کرد: جهاد معمولا با آزمایشگاه‌های خود شناخته می‌شود. ما دارایچهار آزمایشگاه در سطح استان هستیم. در بحث عفونت‌های منتقله از خون نیز مرکز تحقیقات داریم. جهاد یک دهه است که در بحث سلول‌های بنیادی فعالیت می‌کند. مقدماتی در بحث ژن درمانی نیز انجام شده است که توانستیم برای اولین بار در شرق کشور از سلول آلوژنیک استفاده کنیم.

معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در پایان گفت: دولتمردان در جنگ اقتصادی خط مقدم هستند که متاسفانه ناملایمت‌های داخلی نیز کم نیست. جهاددانشگاهی در شرایط بحران ایجاد شده، به همین دلیل در شرایط بحران نیز کارآمد است.